Τρίτη 23 Απριλίου 2013

25 Απριλίου: Νοηματική ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης



  25 Απριλίου: Νοηματική ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) προσκαλεί την ερχόμενη Πέμπτη 25 Απριλίου (ώρα έναρξης 7μ.μ.) σε “ξενάγηση” στην ελληνική νοηματική γλώσσα (ΕΝΓ) με “αντικείμενο” την αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Αληθεινού.Η “ξενάγηση” (τα εισαγωγικά ευνόητα) απευθύνεται καταρχάς στους κωφούς φοιτητές και αποφοίτους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), συνακόλουθα σε όλα τα φιλότεχνα μέλη της κοινότητας των κωφών και καταληκτικά σε κάθε ενδιαφερόμενο (το λεγόμενο ευρύ κοινό).

Η ξενάγηση της Πέμπτης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του ΕΜΣΤ με τη Μονάδα Ακαδημαϊκής Στήριξης και Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία της ΑΣΚΤ. Την πολιτιστική ευθύνη της “ξενάγησης” έχει η επιμελήτρια εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ Μαρίνα Τσέκου, ενώ η ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα θα γίνει από την Ουρανία Αναστασιάδου, επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Α.Σ.Π.Φ.μεΑ. της Α.Σ.Κ.Τ.
Με δυό κουβέντες, τα χαρακτηριστικά έμπνευσης και απόδοσης του έργου του Αληθεινού (εκτιμάται ότι) αναπτύσσουν/απελευθερώνουν μία βαθιά διαδραστική σχέση με τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες. Υπό την παραπάνω έννοια η επιλογή του ως αντικειμένου της ξενάγησης το “αντιλαμβάνεται” ως μία πρόταση διαλόγου με την τοπική κοινότητα κωφών και την κουλτούρα που αναπτύσσει ως γλωσσική και πολιτιστική μειονότητα.
Η ιστοσελίδα συνιστά ως ιδιαίτερα “νοηματική” την παρουσία στο ΕΜΣΤ (στεγάζεται προσωρινά στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17 -19 και Ρηγίλλης) την Πέμπτη 25 Απριλίου. Οσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, καλούνται να επικοινωνήσουν με τις κυρίες Μαρίνα Τσέκου, Ε.Μ.Σ.Τ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση marina.tsekou@emst.gr και Ουρανία Αναστασιάδου, Α.Σ.Κ.Τ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση anasta@otenet.gr, είτε στο φαξ 210- 9245200.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου