Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ




ΔΕΝ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ

Όλα δείχνουν πως αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, το σύνολο της Ειδικής Αγωγής της χώρας, εκπαιδευτικοί, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π), Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π), Σύλλογοι εκπαιδευτικών και Ε.Ε.Π, αναπηρικό κίνημα, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητές, θα είναι όλοι εκεί.

  
Στο Μαρούσι, στο Υπουργείο Παιδείας, στις μια(1) η ώρα.

  
Και όσοι δεν μπορέσουν λόγω αντικειμενικών συνθηκών να είναι, θα είναι συγκεντρωμένοι κάπου στον τόπο τους και θα διαδηλώνουν με τη σκέψη τους εκεί , έξω από το Υπουργείο Παιδείας.


 Εκεί, όλοι μαζί, για την Ειδική Αγωγή.


Αυτό  είναι τελικά και το  μεγάλο κέρδος αυτής της κινητοποίησης, που λαμβάνει σταδιακά χαρακτηριστικά κινήματος.


Του κινήματος της Ειδικής Αγωγής.


Για την ιστορία πρέπει να πούμε πως αυτή η πρωτόγνωρη και ευρείας κλίμακας συλλογικότητα ξεκίνησε σαν μικρό ρυάκι και μετεξελίσσεται σε ορμητικό ποτάμι, από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Α) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α),  στο Φάρο Τυφλών στην Καλλιθέα στις 8 Δεκεμβρίου του 2012.


Σ ένα μικρό γραφείο στο Υπουργείο Παιδείας, η Μπέτυ Λεωτσάκου, η Τούλα Κατσούλη, ο Δημήτρης Παπαευθυμίου και ο υπογράφων, μόλις είχαμε επιβεβαιώσει τις φήμες που ήθελαν τη Διεύθυνση Ε.Α.Ε να καταργείται, το άρθρο 39 να κατατίθεται προς ψήφιση και τις δομές Ε.Α.Ε να απειλούνται σοβαρά.


 Έτσι πήραμε την απόφαση να κινητοποιήσουμε και να μαζέψουμε το σύνολο των εμπλεκομένων στην Ειδική Αγωγή στη χώρα μας.


Η Δ.Ο.Ε, η Ο.Λ.Μ.Ε, οι Σ.Α.Τ.Ε.Α, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος, φυσικά το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων(Δ.Ε.Σ) και άλλοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.


Όλοι αυτοί μετά λίγες μέρες βρέθηκαν να διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Παιδείας.


Ήταν  η πρώτη μαζική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή. Στο τέλος του 2012.


Ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος  Αρβανιτόπουλος  μετά από λίγο, δήλωνε στη Βουλή πως η Διεύθυνση Ε.Α.Ε δεν καταργείται, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ δεν κινδυνεύουν, η Ειδική Αγωγή θα αναβαθμιστεί.


 Ο δυναμισμός και η θετική ενέργεια των ανθρώπων του Δικτύου Ειδικών Σχολείων(Δ.Ε.Σ) και ο ενθουσιασμός και η σπουδαία δουλειά των Σ.Α.Τ.Ε.Α, συντήρησαν αυτή τη σπουδαία δυναμική έως σήμερα.


Και ήταν τα παιδιά των Σ.Α.Τ.Ε.Α όταν  πριν περίπου ένα μήνα έδωσαν το σύνθημα: "19 Απρίλη, Παρασκευή 19 Απρίλη, όλοι έξω από το Υπουργείο για να δώσουμε άλλη μια μάχη για την Ειδική Αγωγή".


Και ήταν η Ζακλίν Πόϊτρας του Δ.Ε.Σ, όταν βροντοφώναξε για πρώτη φορά: « Αυτός ο Απρίλης θα είναι ο Απρίλης της Ειδικής Αγωγής».


Οι μεγάλες Ομοσπονδίες η Δ.Ο.Ε και η Ο.Λ.Μ.Ε υιοθέτησαν το αίτημα, «άκουσαν» για μια ακόμη φορά τη βάση και βγήκαν  μπροστά στον αγώνα. Στην πορεία είχαμε κι άλλους συνοδοιπόρους. Π.Ε.Ε.Π και ΠΕΣΕΑ συμμετέχουν ενεργά.


Και φτάσαμε σήμερα, παραμονή της μεγάλης Πανελλαδικής Συγκέντρωσης για την Ειδική Αγωγή.


 Το ρυάκι της 8ης Δεκεμβρίου του 2012, είναι ο  ορμητικός ποταμός της 19ης Απρίλη του 2013.


Η δυναμική αυτή έχει ξεπεράσει ήδη τα όρια της Ειδικής Αγωγής.


Η δυναμική αυτή δεν μπορεί πια να ανακοπεί και θα φανεί αύριο όταν θα συναντηθούμε έξω από το Υπουργείο στις μία.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ


Κι όπως λέει κι ο φίλος Νέστορας Λαδάς του (Δ.Ε.Σ)  και το μεταφέρω ολίγον διαφοροποιημένο


ΔΕΝ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ  ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ-ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑΝ.


Βασίλης Βούγιας

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου