Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΥΣΕΕΠ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ-ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 18/4/2013-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΤΟ ΥΣΕΕΠ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ-ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 18/4/2013-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

 


Θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30, στο κτίριο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. γραφείο 0116 προγραμματισμένο ΥΣΕΕΠ

με θέματα ημερήσιας διάταξης :



Θέμα 1ο : «Γνωμοδότηση επί αιτήσεων για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών με το αντικείμενο απασχόλησης μελών Ε.Ε.Π.»

Θέμα 2ο : «Επανεξέταση ένστασης υποψηφίου αναπληρωτή, μέλους Ε.Ε.Π., για χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών»

Θέμα 3ο : «Γνωμοδότηση επί αιτήσεων για αναγνώριση προϋπηρεσίας μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.»

Θέμα 4ο : «Εξέταση αίτησης τροποποίησης της με αριθμ. πρωτ. 86796/Γ6/27-7-2012 απόφασης αποσπάσεων μελών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. ως προς το μέρος που αφορά την απόσπαση μέλους Ε.Ε.Π.»



Επί πλέον θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι όλα τα θέματα που άπτονται του πειθαρχικού συμβουλίου, δεν θα εξετάζονται από το ΥΣΕΕΠ, αλλά από το κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

            Αυτό σημαίνει ότι και οι ενστάσεις για πειθαρχικές ποινές που είχαν υποβληθεί στο ΥΣΕΕΠ, θα πρέπει να διαβιβαστούν στο Πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο σημειωτέων ότι δεν λειτουργεί, λόγω της άρνησης των δικαστών για συμμετοχή τους. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να καθυστερήσουν οι τελικές αποφάσεις, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς.

Όσον αφορά τις επιλογές αναπληρωτών προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ, σε αρκετές Περιφερειακές διευθύνσεις έχουν προφορικά ανασταλεί, με το επιχείρημα ότι η σύνθεση των ΠΥΣΕΕΠ δεν είναι σύννομη, αφού στην σύνθεση προβλέπεται σύμβουλος ΕΕΠ και όχι σχολικός σύμβουλος, με τη συμμετοχή του οποίου έχει συγκροτηθεί η πλειοψηφία των ΠΥΣΕΕΠ.

Στην αναστολή συνέβαλε και το γεγονός ότι,  σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την συγκρότηση του ΥΣΕΕΠ, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του προέδρου του τμήματος ειδικής αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αφού αυτό δεν υφίσταται πλέον και έχει αντικατασταθεί από το Ι.Ε.Π. (Ινστιτούτο εκπαιδευτικής Πολιτικής). Με την ανασυγκρότηση του ΥΣΕΕΠ, το Υπουργείο προτίθεται να προκηρύξει  όλες τις θέσεις προϊσταμένων των ΚΕΔΔΥ, με θητεία, γεγονός που έχει να συμβεί από την πρώτη επιλογή των ελάχιστων προϊσταμένων ΚΔΑΥ, σημερινά ΚΕΔΔΥ.

Το θέμα της αλλαγής της συγκρότησης του ΥΣΕΕΠ αλλά και των ΠΥΣΕΕΠ, που επίμονα είχε τεθεί από το προηγούμενο Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και εμένα προσωπικά, αποτελεί θέμα προτεραιότητας και από το νέο Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ελπίζουμε ότι σύντομα τα συμβούλιά μας θα μπορούν να έχουν την σύνθεση που  θα είναι αποδεκτή και λειτουργική.

Όσον αφορά τις μεταθέσεις, αυτές βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, της τροφοδότησης του συστήματος μηχανογράφησης του ΥΠΑΙΘΠΑ με τα οργανικά κενά και ο έλεγχος των αιτήσεων. Αν δεν υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα, κάτι που δεν φαίνεται, πιστεύουμε ότι μέχρι τα μέσα Μαϊου, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων, για να προωθηθεί στη συνέχεια η διαδικασία των αποσπάσεων.

Σχετικά με τις μετατάξεις, όσον αφορά την μετακίνηση ΕΕΠ και ΕΒΠ σε άλλους κλάδους, οι συνάδελφοι μπορούν να διαβιβάσουν τις αιτήσεις τους μέσα στον Μάϊο. Εάν πρόκειται για αποδέσμευση από το ΥΣΕΕΠ, για μετάταξη σε άλλους κλάδους εκπαιδευτικών ή άλλα υπουργεία, αυτό θα γίνει άμεσα και ανεξάρτητα από τις μεταθέσεις. Για τις μετατάξεις σε κλάδους ΕΕΠ, αυτό θα πραγματοποιηθεί πολύ αργότερα, όταν θα έχουν τελειώσει οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις.

Για τις μετατάξεις από άλλα υπουργεία στους κλάδους μας, ακόμη και για τις παραμεθόριες περιοχές, θα υπάρξει εγκύκλιος της διεύθυνσης ειδικής αγωγής που θα ορίζει ποιες θέσεις επιθυμεί το ΥΠΑΙΠΘΑ να καλύψει με μετατάξεις.

Οι συνάδελφοι των οποίων τα σχολεία είναι σε αναστολή, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μου για να ενημερωθούν για την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για τη μεταφορά των οργανικών τους θέσεων, σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ.

  Τέλος οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για αμοιβαίες μεταθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στην εγκύκλιο των μεταθέσεων, είναι σκόπιμο να δηλώσουν την επιθυμία τους  μέσω των συλλόγων, των sites και των εξαιρετικών ενημερωτικών μας blogs που λειτουργούν , ώστε να γίνει γνωστό στους συναδέλφους.



                                   Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους

                                           Δημήτρης Παπαευθυμίου
                                                 15/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου