Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ Π.Υ.Σ.Π.Ε ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π ΣΤΙΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε - ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π-ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΑΙ Δ.Ο.Ε



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ Π.Υ.Σ.Π.Ε ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π ΣΤΙΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε - ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π-ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΑΙ Δ.Ο.Ε
Η Δ.Ο.Ε πήρε  την πρωτοβουλία, την οποία και χαιρετίζουμε, να καταγράψει τις ελλείψεις προσωπικού στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. 

Για το σκοπό αυτό απέστειλε προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης(Σ.Ε.Π.Ε),  έγγραφο το οποίο εμπεριέχει προς συμπλήρωση δυο(2) πίνακες.

 Ο πρώτος αφορά στην καταγραφή των λειτουργικών κενών των εκπαιδευτικών  και ο δεύτερος αφορά στην καταγραφή των λειτουργικών κενών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

Και τους δυο αυτούς πίνακες, η Δ.Ο.Ε ζητά από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμπληρώσουν οι αιρετοί των Π.Υ.Σ.Π.Ε και ακολούθως να τους αποστείλουν σ αυτήν.

Όμως, τα λειτουργικά κενά του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, αρμόδιοι να τα καταγράψουν είναι οι αιρετοί των Περιφερειακών Υπηρεσιακών  Συμβουλίων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π), οι οποίοι εξ αντικειμένου γνωρίζουν ασφαλέστερα τα του κλάδου τους, εν προκειμένω για τα λειτουργικά κενά του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π).

Για την αποκατάσταση της τάξης των πραγμάτων, στηρίζοντας την πολύ σημαντική για το πλαισίωμα των αγώνων που έρχονται πρωτοβουλία  της Δ.Ο.Ε και κινούμενοι προς την κατεύθυνση της  έγκυρης  καταγραφής των λειτουργικών κενών του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π ,

 προτείνω 
  
να υπάρξει συνεργασία της μεγάλης Ομοσπονδίας του εκπαιδευτικού χώρου της Δ.Ο.Ε με την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, ώστε να αποσταλεί αντίστοιχο έγγραφο που θα απευθύνεται στους  Συλλόγους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) των Περιφερειών, το οποίο και θα ζητά από τους αιρετούς των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π να καταγράψουν τα λειτουργικά κενά του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Κατόπιν, τα δεδομένα που θα προκύψουν μπορούν να ομογενοποιηθούν, καταδεικνύοντας τη συνολική εικόνα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στη χώρα μας, εικόνα βεβαίως καθόλου κολακευτική, που δεν μένει παρά να επιβεβαιωθεί και με αριθμούς.

Βασίλης Βούγιας
6/4/2013  
 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε
 
ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ 
Αρ.Πρωτ:2117
Αθήνα 4/4/2013
Προς 
τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε
Κοιν. Μ.Μ.Ε
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.
Παρακαλούμε να συμπληρωθούν τα λειτουργικά κενά  σε δασκάλους ΠΕ71, Νηπιαγωγούς ΠΕ61, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και να σταλούν στα fax ή στο mail της Δ.Ο.Ε. μέχρι 15/4/2013.

Π.Υ.Σ.Π.Ε. ……………………………………………………….

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠ/ΓΕΙΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  Π.Ε. 71



ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  Π.Ε. 61




ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ , ΚΛΠ.

ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Οι αιρετοί του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

 ………………………………………………………

………………………………………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου