Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΘΕΜΑ:«Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2013-2014»
Από ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στα καταχωρημένα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey), έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της. Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σας αποστέλλουμε πίνακες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των περιοχών ευθύνης σας και παρακαλούμε για τις απόψεις σας σχετικά με την οργανικότητά τους.
Ειδικότερα, στους πίνακες εμφανίζεται η κάθε σχολική μονάδα με την οργανικότητα και το μαθητικό δυναμικό όπως δηλώνεται στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (Survey) καθώς και στήλη με το τι οργανικότητα θα έπρεπε να έχει κάθε σχολική μονάδα βάσει του μαθητικού της δυναμικού.
Επειδή είστε βαθύτεροι γνώστες της κατάστασης των σχολικών μονάδων της περιοχής σας, και των ειδικότερων συνθηκών που τις περιβάλλουν, παρακαλούμε όπως έχουμε την άποψη σας για την οργανικότητα κάθε σχολικής μονάδας καθώς και τυχόν παρατηρήσεις σας.
Παρακαλούμε όπως αποστείλετε συμπληρωμένους τους πίνακες μέχρι την Παρασκευή 05-04-2013  στην ηλεκτρονική διεύθυνση t09dypd@minedu.gov.gr .
      Η ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
 ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την κατάργηση των οργανικών θέσεων
            Με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.  (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό».
            Είναι φανερό ότι οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού και των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας ότι δε θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ήταν μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση. Εξ άλλου είναι συνηθισμένη η τακτική του Υπουργείου Παιδείας άλλα να δεσμεύεται και άλλα να κάνει.
            Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα καταγγέλλει τον απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.
            Είναι βέβαιο πως κάθε περαιτέρω σκέψη για συρρίκνωση των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών, θα βρει ολόκληρο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία, αντιμέτωπους.
            Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα ως εξής: «Η οργανικότητα του σχολείου έχει καθοριστεί με τις αιτιολογημένες αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα αναλυτικά στοιχεία ανά τμήμα υπάρχουν στην υπηρεσία».

Αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν Παιδεία
για όλα τα παιδιά που φοιτούν
όχι στις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Π.Ε ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ ΣΤΟ F.B
 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ.ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΑ 25 ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;;;ΑΓΝΟΟΥΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΤΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ(ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ,ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣς ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΛΠ..ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ(ΔΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΔΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,ΠΕΡ. ΔΝΤΗΣ) ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ...Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜIΜΟΤΗΤΑΣ ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝΗ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!


 ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ(ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ...)
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ,ΔΙΘΕΣΙΑ,ΤΡΙΘΕΣΙΑ-1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ:
 
 www.alfavita.gr

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ: 7-25 ΝΗΠΙΑ

ΔΙΘΕΣΙΑ: 26-50 ΝΗΠΙΑ ΜΕ 25 ΝΗΠΙΑ ΑΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου