Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...ΘΑ ΚΑΚΟΜΑΘΟΥΜΕ!!





"Θα μεριμνήσουμε για την πλήρη αναβάθμιση και υποστήριξη των θεσμοθετημένων διαγνωστικών φορέων ΕΔΕΑΥ και ΚΕΔΔΥ και αυτό αποτελεί προτεραιότητά μας", ανέφερε μεταξύ άλλων στις Προγραμματικές του Δηλώσεις στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.



"Θα προχωρήσουμε από φέτος στην εφαρμογή του ενιαίου πίνακα πρόσληψης αναπληρωτών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και στην αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την κατάργηση των κλάδων τους", συνέχισε στις αναφορές του για την Ειδική Αγωγή ο νέος Υπουργός.

"Το νομοσχέδιο για την ειδική εκπαίδευση θα συνταχθεί από μηδενική βάση με συνεξέταση των προτάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η παράλληλη στήριξη θα χορηγείται στο μαθητή με αναπηρία ανεξάρτητα από την ύπαρξη τμήματος ένταξης στο σχολείο.
Στην υπόθεση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θέλουμε να έχουμε τους γονείς συμμάχους και συμμέτοχους", ακούστηκε στην αίθουσα της Βουλής από τον Τάσο Κουράκη.

Και η σημαντικότερη των αναφορών: "Η διακηρυγμένη αρχή «ένα σχολείο για όλους», αναφέρεται στο σχολείο της γειτονιάς, στο οποίο εγγράφονται όλα τα παιδιά με ή χωρίς αναπηρία και το οποίο υποστηρίζεται, στελεχώνεται, εξοπλίζεται και διαμορφώνεται, έτσι ώστε να υλοποιείται με συνέπεια ο στόχος της ένταξης και συμπερίληψης".

Πραγματικά πρώτη φορά Υπουργός Παιδείας κάνει τόσες αναφορές για την Ειδική Αγωγή εντός του Κοινοβουλίου και μάλιστα σε Προγραμματικές Δηλώσεις.

Δεν είχαμε συνηθίσει έτσι...

Θα κακομάθουμε...

Βασίλης Βούγιας
10/2/2015

2 σχόλια:

  1. Πολύ θετικά τα όσα ειπε. Το που θα βρει τα κονδύλια για να τα εφαρμόσει είναι που με ανησυχεί.
    Πάντως φαίνεται ότι γνωρίζει καλά το χώρο της Ειδικής Αγωγής. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ και ο Ενιαίος Πίνακας ήταν αιτήματα μας, τα ήξερε και συμβολικά τα ανέφερε. Τα λεφτά είναι πρόβλημα. Ας πάρουν κάτι από τον σκληρό πυρήνα των λειτουργών του κράτους(Βουλευτές/Υπάλληλοι βουλής/Δικαστικοί/Στρατιωτικοί) και από τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, του Υπουργείου Οικονομικών, τους Τελωνειακούς κ.λ.π και να ενισχύσουν την Ειδική Αγωγή. Ένα 50 ρικο το μήνα από τον πενιχρό μισθό τους.Λέω γω τώρα...

      Διαγραφή