Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ




Σχετικά με την επιχειρηθείσα ενημέρωση δια εκδόσεως Δελτίου Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ -http://www.seepea-stella.blogspot.gr/2015/09/blog-post_77.html -, με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τις λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό των  σχολείων για την τρέχουσα σχολική χρονιά, πρέπει να ειπωθούν τα εξής:

1.      Σύμφωνα με «τεκμηριωμένους υπολογισμούς», ως λέγει ο Γ.Γ του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. οι λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής υπολογίζονται σε 2.000. Όμως η πραγματικότητα μας αναγκάζει να υπενθυμίσουμε πως μόνον για την Αττική οι λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής ανέρχονται σε 1.700...Πέρσι δε προσελήφθησαν περίπου 6.700 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και 1.300 αναπληρωτές Ε.Ε.Π/ΕΒ.Π. σε όλη τη χώρα.

2.      Από το νούμερο των 2.000 λειτουργικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής απουσιάζουν οι 1.300 περίπου περσινές προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε./ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ./Συνοδοί μαθητών. Το προσωπικό αυτό προφανώς «ξεχάστηκε» για μια εισέτι φορά.

3.      Παρόλα αυτά και σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, για φέτος και πάντα από Προγράμματα ΕΣΠΑ, έχουν εξασφαλισθεί επτακόσιες(700) πιστώσεις για Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. που θα κατευθυνθούν για στελέχωση Ειδικών Σχολείων, τριακόσιες σαράντα(340) για Ε.Ε.Π. σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και ικανός αριθμός για Συνοδούς Ε.Β.Π.(Παράλληλη στήριξη). Όμως όλα αυτά θεωρητικώς ισχύουν μιας και από φέτος κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας έχει και το δικό της τεχνικό δελτίο ΕΣΠΑ(καταργήθηκαν οι 3 Άξονες ΕΣΠΑ) και πέντε(5) εξ αυτών  των Περιφερειών θα έχουν μεγάλο πρόβλημα απορρόφησης. Φερειπείν η Περιφέρεια Αττικής θα έχει μόνον επτά(7) πιστώσεις για εκπαιδευτικούς και Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 50% κάτω πιστώσεις σε σχέση με πέρσι.

4.      Από τα παραπάνω συνάγεται ανεπιφύλακτα η ανάγκη να καλυφθούν τα κενά του ΕΣΠΑ σ αυτές τις Περιφέρειες από πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.). Και σ αυτό το σημείο απευθύνουμε έκκληση στους δημιουργούς του τεχνικού δελτίου που αφορά στις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) να μην ξεχάσουν και φέτος, όπως πέρσι, να συμπεριλάβουν σ αυτό και το πολύπαθο προσωπικό Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Αυτά και αναλόγως της καταστάσεως θα επανέλθουμε

Βασίλης Βούγιας
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου