Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Π.Δ.Ε. - ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ - ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π. & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25)




Σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση που είχαμε από την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, η κατάσταση επί των παρακάτω θεμάτων διαμορφώνεται ως εξής:

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΝΕΟΥ Π.Δ.Ε. ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Αυτές τις ώρες γίνεται η κατανομή των νέων πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) .
 Ένα μέρος απ αυτές τις πιστώσεις, περίπου 320;, θα δοθεί για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στα Ειδικά Σχολεία.
Ένα άλλο μέρος(περίπου 130;) κατά τα φαινόμενα θα διατεθεί για πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.), ιδίως στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) Αττικής και Δυτικής Μακεδονίας και ένα άλλο μέρος(περίπου 100; πιστώσεις), ελπίζουμε να διατεθεί για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) της χώρας.
Υπενθυμίζουμε πως ήδη από το προηγούμενο σχολικό έτος η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με την Ε.Υ.Ε. – Ε.Δ. προέβλεψαν να συμπεριληφθεί στα Τεχνικά Δελτία η δυνατότητα πρόσληψης εκπαιδευτικών για τα ΚΕΔΔΥ, καλύπτοντας ένα κενό που υπήρχε και που έκανε απαγορευτική τη σχετική πρόσληψη. (Δεν υπάρχει υφιστάμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που να καλύπτει την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα ΚΕΔΔΥ).
Έτσι υπάρχει η δυνατότητα στα φετινά Τεχνικά Δελτία του Π.Δ.Ε. να γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα ΚΕΔΔΥ.
 Επίσης δέον να επισημανθεί είναι πως η πρόβλεψη που υπήρχε στο αρ. 46 του Ν. 4264/14 για την επέκταση του ωραρίου της Παράλληλης Στήριξης  -και αυτό μόνο για τη Β/θμια Εκπ/ση- μέσω της συμπλήρωσης ωραρίου στα ΚΕΔΔΥ κρίθηκε ως μη επιλέξιμη δαπάνη από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ.
Ας ελπίσουμε πως η υπόσχεση που λάβαμε σήμερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για στελέχωση, επιτέλους, των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιηθεί.
  Σε διαφορετική περίπτωση καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του σε σχέση με την σίγουρη επιδείνωση της λειτουργίας του τόσο σημαντικού αυτού εκπαιδευτικού θεσμού.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχεδιάζει την τάχιστη ανασυγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η οποία θα τελεσφορήσει την εβδομάδα που μας έρχεται.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΝΟΔΩΝ Ε.Β.Π. ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ(ΠΕ25) ΑΠΟ ΤΑ Π.Ε.Π.
Υπογράφεται εντός ολίγου η αναγκαία Π.Υ.Σ., ανοίγοντας έτσι τον δρόμο να αποσταλεί ο Οδηγός ΕΣΠΑ για το Πρόγραμμα Συνοδών Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) μέσω Π.Ε.Π., ώστε να ξεκινήσουν οι προσλήψεις Ε.Β.Π. και Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) σε Γενικά Σχολεία για την Παράλληλη Στήριξη μαθητών.

Βασίλης Βούγιας
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
13/11/2015


9 σχόλια:

  1. Για ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου καμία επιπλέον πρόσληψη για εεπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για αττικη ειχαμε διαβασει οτι ειναι 160 πιστωσεις μονο για ειδικο βοηθητικο προσωπικο...εδω διαβαζω οτι για αττικη και δυτικη μακεδονια θα ειναι 130 πιστωσεις, μαζι με εεπ... ! οι 160 πιστωσεις για εβπ αττικης ισχυει η οχι.... να μη χαιρομαστε αδικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσες θα είναι οι πιστώσεις για νηπιαγωγούς πε60.50??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχουν τέτοιες λεπτομέρειες ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για συνοδους εβπ ισχυει το 160 για Αττική?και πότε περίπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποτε θα ξερουμε τον αριθμο για εβπ και εεπ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή