Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

"Να υπολογίζονται μισθολογικά και για τους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. οι μεταπτυχιακοί τίτλοι"...ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή από το Κ.Κ.Ε.



 

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410 

Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) με την οποία ζητείται κατά την μισθολογική κατάταξη των προσωρινών αναπληρωτών να λαμβάνονται υπόψη οι συναφείς μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών τους όπως υπολογίζονται για το μόνιμο προσωπικό.




Αθήνα 27/1/2016
Οι καταθέτοντες βουλευτές


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)
                                                                                    
                                                                                                           Θεσ/νίκη,  31-3-2015
                                                                                                                    Αρ. Πρωτ:

Πληροφορίες
Αθανάσιος Λασιόπουλος:  κιν. 697 098 2929
Ελένη Μαυρίδου: κιν. 693 629 6262                                                
Εmail: athanasiosla@ gmail.com
Εmail: elmav67@yahoo.gr

                                                                                                             ΠΡΟΣ: ΠΟΣΕΕΠΕΑ


Θέμα: «Επερώτηση στη Βουλή ».
                   
.
Εν όψει της  εφαρμογής του νέου μισθολογίου (ν.9483/2015)  και σύμφωνα με το   Κεφ. Β΄ Άρθρο 7 του παραπάνω νόμου στο μισθολόγιο υπάγονται «οι μόνιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου». Επιπροσθέτως, στην παράγραφο η) του κεφαλαίου 7 διευκρινίζεται ότι αφορά εκτός των άλλων, τους εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης. Ακολούθως στο Άρθρο 9- παράγραφος 3 αναφέρεται «πως οι κάτοχοι μεταπτυχιακών σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης για τίτλους που έχουν χορηγηθεί μετά τη λήψη του πτυχίου Γ΄/ θμιας εκπαίδευσης προωθούνται κατά 2Μ.Κ. στην κατηγορία που ανήκουν, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος κατά έξι Μ.Κ». Επίσης, στο Άρθρο 9- παράγραφος 3β αναφέρεται πως «η κατάταξη στα Μ.Κ. της προηγούμενης περίπτωσης πραγματοποιείται μόνο όταν το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως προκύπτει από την προκύρηξη της θέσης εργασίας από τον οργανισμό της υπηρεσίας. Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το αρμόδιο, για την αναγνώριση των τίτλων αυτών, όργανο».
Τα παραπάνω κοινοποίησε το Γ.Λ.Κ  με εγκύκλιο του στα αρμόδια τμήματα στις 5/1/2016,  με ΑΠ 2/1015/ ΔΕΠ και με θέμα «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (176 /Α΄) «Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του κεφ. Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις.»
Οι προσωρινοί αναπληρωτές όλων των βαθμιδών και ειδικοτήτων προσλαμβάνονται κάθε χρόνο και υπηρετούν σε Γενικά, Ειδικά σχολεία και Κεδδυ (ν.3848/2010, ν.3699/2000) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και επομένως εντάσσονται  στο νέο μισθολόγιο σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον νόμο.

Ερωτάτε ο υπουργός αν σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και σε εφαρμογή των διακηρύξεων της κυβέρνησης για την παροχή ιδίων δικαιωμάτων στους Προσωρινούς αναπληρωτές με τους Μόνιμους θα ληφθούν υπόψη κατά την μισθολογική τους κατάταξη οι συναφείς μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών τους.

     Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                              Η Γ. Γραμματέας

 Λασιόπουλος Αθανάσιος                                       Μαυρίδου Ελένη



2 σχόλια:

  1. Σας προσφέρουμε εξασφαλισμένα δάνεια προς ιδιώτες και επιχειρήσεις με χαμηλά επιτόκια, προσφέρουμε επίσης μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια. Η εταιρεία μας έχει καταγραφεί πολλές καινοτομίες στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρώτης κατηγορίας για τους πελάτες μας, ειδικά στον τομέα της παροχής πιστώσεων και κεφαλαίων για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα γρήγορο δάνειο εδώ και να το πάρετε για να ease.Perhaps χρειάζεστε ένα δάνειο για τη σταθεροποίηση χρέους, εγχώρια βελτίωση, καινούρια ή μεταχειρισμένα αγορά αυτοκινήτου, το νέο σπίτι, σκοπός των επενδύσεων / επέκταση των επιχειρήσεων. Επικοινωνήστε μαζί μας: equifinancials@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσφορά δανείων μείωσε το ποσοστό
    Εγώ να χορηγεί δάνεια σε όποιον ενδιαφέρεται για χρηματοδοτική συνδρομή. Αυτό είναι ένα δάνειο μεταξύ ατόμου με πολύ απλούς όρους και ειδικά για το γεγονός αυτό ορισμένες ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας. Μου επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου είναι 2% και η αποπληρωμή γίνεται κάθε μήνα, εάν κάθε φορά που σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε μαζί μου: leferfrancisjean@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή